Inspelning av musikvideo

Under senaste åren har jag börjat att intresserad mig för afrikanska filmer och musik allt mer. Det var en värld jag liksom inte visste någonting om innan men som fick mig fast totalt. Det är någonting kring passionen för det de gör och deras kultur genom dans, sång och uttryck som imponerar mig.

Ghana-vänner

Jag gick med i några grupper på facebook med musik och film från Ghana, plötsligt hade jag fått en massa nya intressanta vänner. Det tog heller inte lång stund innan jag had vänförfrågningar från både kända artister, filmskapare och skådespelare. När jag slutligen bokade resa till Ghana, tillsammans med min vän Malin, så hade vi redan en hel familj där nere. Alla våra förväntningar föll in, vi var lite oroliga att det kanske bara var en “yta” och att när vi väl träffade dessa så skulle känslan inte vara densamma. Vi insåg dock att vi aldrig hade behövt oroa oss. Redan på flygplatsen i Accra, Kotoka, blev vi välkomnade som drottningar. De hade lovat oss en överraskning också, men de sa att vi skulle få veta dagen efter. Oavsett hur mycket vi spekulerade så hade vi aldrig kunnat gissa vad det var. Vårt hotell låg i ett område som heter Tema, ungefär en timmes bilresa från Accra centrum. Jättemysig plats och hotellet var litet men trevligt och där fanns en pool. Vi tog ett dopp redan på morgonen, medan vi simmade några längder så kom våra vänner. De gjorde oss sällskap och hade köpt med lite svalkande drycker. Hotellet kände igen en av killarna som var med oss eftersom han ofta intervjuas på tv och hans musikvideos spelas dygnet runt, så de började genast spela hans musik. Ingen av oss hade nog fattat riktigt hur kända våra vänner var. Under tiden att vi badade så fick vi veta överraskningen, vi skulle få vara med i artisten BKays kommande musikvideo. De hade till och med ändrat planen för hur videon skulle vara bara för att vi skulle passa in i den. Inspelningen skulle ske dagen efter redan.

Afrikansk takeaway

Dagen fortsatte i ett lugnt tempo, ändå hann vi med så många saker. På kvällen käkade vi takeaway food, banku och tilapia, ute vid poolen. Därefter åkte vi till en ställe som heter Ashaiman, som visst ses som en rätt farlig plats. Där besökte vi producenten för musikvideon som skulle spelas in under morgondagen. Han bjöd in oss i sin lilla men lyxiga studio för att berätta lite mer om vad som förväntades av oss. På något vis kändes det som om vi var stjärnorna, för så behandlade de oss. Helt underbart! Vi blev lovade sovmorgon dagen efter sedan ispelningarna inte skulle börja förrän på eftermiddagen. Hotellets wifi hade varit svajigt sedan vi kom så vi passade på att ringa vanliga samtal hem för att berätta att allt var okej. Sedan hängde vi vid poolen hela dagen innan det blev dags för dem att plocka upp oss. Inspelningen skulle ske mestadels i en privat mansion som de hade hyrt, men först spelade de in några scener utanför på vägen. Det var så intressant att se och allt från artist till inhyrda modeller och producent var så proffsiga!

Inspelningen

Inspelningen

När vår scen skulle spelas in så handlade det om ett party, tillsammans med sju-åtta andra skulle vi sitta i och omkring en vit skinnsoffa. Hela bordet var proppat med olika flaskor och drinktillbehör, men vi drack inget på riktigt utan det var bara juice i glasen. Faktiskt så var det ingen alls som drack någon alkohol, de var så seriösa i det de gjorde.

Min roll var att sitta och låtsas chatta samtidigt som jag skrattade och liksom försökte att inte visa någon vad jag skrev. Det skulle handla om någon slags svartsjuka eller så. Inspelningen var rätt lång och eftersom det fanns stabilt wifi där så passade jag på att göra lite saker jag vanligtvis gör, kolla facebook, posta på instagram, spela på en spelmaskin och träna hjärnan i en frågesport. Jag hade gott om tid för det. Emellanåt tog vi pauser för att äta färsk frukt och liknande. Mat åt vi sedan tillsammans på en bar/lounge som hette Fyness om jag inte minns fel. Det var i närheten av vårt hotell. Uppståndelsen blev rätt stor när vi kom in med hela teamet eftersom BKay är en kändis där. Flera av tjejerna där inne var väldigt avundsjuka på oss. Man kan väl säga att vi fick smaka lite på kändislivet utan att vara kända själva. Våra fem minuter i rampljuset kan man säga.

Innan vi åkte hem från Ghana hann vi med att kolla inspelningarna av en långfilm också. En av våra vänner spelade in en film om gamla traditioner på landsbygden i Ghana. Den kommer att bli hur bra som helst! Så spännande att få vara med, filmens namn skulle bli Zoli trodde han. Det var ännu inte helt bestämt. När vi reste tillbaka till Sverige så hade musikvideon ännu inte haft premiär men det ska bli oerhört kul att se när den släpps.